Mitt ute i skogen

Det här torpet ligger verkligen mitt ute i skogen. Varje gäst som kommer med bil brukar alltid utbrista ”Men hur hittade ni det här torpet”, sedan märker man att det är så TYST. Det som hörs tidigt på våren är den porlande bäcken på tomten, och fågelsång. Det är inga andra ljud, och det är då man kopplar av. Men även om huset ligger mitt ute i skogen finns det grannar. Torpet är beläget 4 km rakt in i skogen som sista hus på en väg som fortsätter förbi huset. Utmed dessa 4 km är det ungefär 20 hus varav hälften bor här permanent. Det är mycket lugnt och fredat och det är god grannsämja.
Blir man inte mörkrädd då? Jag blir inte det, och hoppas att ni inte blir det heller. Vi har bra utebelysning på alla byggnader som skiner upp sen kväll. Mitt i juli kan man höra fruktansvärda ljud ifrån skogen precis utanför sovrumsfönstret. Då är det rådjuren som parar sig, men det kan med fantasin låta som en kvinna som blir antastad. Man kan även höra rävarna skälla ifrån skogen. I taket bor även fladdermus vilka man kan se i nattens sken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *